Search

0 PLN 1000 PLN

Find accommodation Choose a province

Mikroskopowa Analiza Krwi

MIKROSKOPOWA ANALIZA ŻYWEJ KROPLI KRWI

  Technika oparta jest o badanie żywej, nieutrwalonej próbki krwi. Na podstawie obrazu możemy dokonać oceny stanu odżywienia i równowagi metabolicznej organizmu, oraz tego jaki wpływ na jakość komórek mają dieta i styl życia.

   W Polsce jest ona ciągle nowością. Natomiast za granicą okazuje się bardzo popularnym sposobem oceny stanu zdrowia.

   Badanie o jakim mowa można przeprowadzić dzięki specjalnemu mikroskopowi z jasnym lub ciemnym polem widzenia. który pozwala na obserwowanie żywych i aktywnych komórek krwi w znacznym powiększeniu.

Obraz z mikroskopu jest widoczny na monitorze. W efekcie mamy okazję na nim obserwować fascynujący widok rozgrywającego się życia i tego co dzieje się w naszym ciele na poziomie komórki.

   Ponieważ jako społeczeństwo jesteśmy bombardowani przez mnóstwo informacji na temat tego, jak utrzymać zdrowie, nie mamy pewności, kogo słuchać. Istnieje tyle cudownych diet, że często nie wiemy co robić,  aby podnieść poziom swojej energii i zadbać o zdrowie. 

   Badanie żywej kropli krwi stanowi niepowtarzalną okazję, aby ujrzeć całą prawdę jak na dłoni, przekonać się jak nasz styl życia i dieta wpływają na stan ludzkiego zdrowia.

   Dzięki wspomnianemu badaniu możemy podjąć decyzje, które pomogą nam uchronić się przed takimi chorobami jak rak, miażdżyca, candida, problemy z prostatą, bezpłodnością, bakteriami, wirusowym zapaleniem, zaburzeniami snu, bólami głowy, migrenami, otyłością, kłopoty z pamięcią, menopauzą i rozchwianiem emocjonalnym ( w tym depresją).

   Przekonujemy się również jak ważne jest utrzymanie pH płynów, dostarczanie żywej energii z jedzenia, oraz jakie są konsekwencje naszych codziennych wyborów. 

   Jednym słowem, jak to co jemy wpływa na nasze samopoczucie, zdrowie i poziom energii.

   Dowiadujemy się również, co robić, aby zadbać o zdrowie własnej krwi i w jaki sposób zwiększyć poziom swojej energii.

Krew: rzeka życia

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, skąd bierze się wewnętrzna energia? I znów odpowiedź brzmi:  z komórek!

To właśnie one są tymi małymi bio-elektrycznymi fabrykami energii oraz cegiełkami budującymi wszystko,co żyje na ziemi.

 W ludzkim organizmie jest ich około 75 trylionów, a od ich jakości zależy również jakość naszego zdrowia i życia, ponieważ życie i śmierć zaczyna się właśnie na poziomie komórek.

Tak więc, jeśli będziemy zastanawiali się nad swoim zdrowiem, warto pomyśleć, w jakim stanie są nasze komórki.

Od których z nich zacząć?

Od komórek krwi.

   Krew w naszym ciele to rzeka życia. Właśnie poprzez nią organizm dostarcza  komórkom substancji odżywczych i tlenu oraz usuwa toksyny, które powstały na skutek przemiany materii. Od jakości krwi zależy poziom naszej energii, samopoczucie, koncentracja i ogólny stan zdrowia.

Kiedy przyjrzymy się krwi pod mikroskopem, zobaczymy, w jaki sposób nasza dieta i styl życia wpływają na nasze komórki.

Wielu ludzi uważa, że krew jest sterylna i wygląda zawsze tak samo, jednak obserwując pod mikroskopem od razu przekonamy się, jak dalekie to jest od prawdy.

   Jednym z najważniejszych czynników wpływających na jakość i zdrowie komórek krwi jest delikatna równowaga pH płynów, w których są zanurzone.

   Jeśli – o czy już była mowa – zostanie ona rozchwiana poprzez nadmierne zakwaszenie, komórki zaczynają słabnąć, umierać lub… mutować.

   Dlatego badanie żywej kropli krwi jest niepowtarzalną okazją, aby przekonać się, w jakim naprawdę stanie jest nasz organizm oraz jak dieta wpływa na stan zdrowia.

   Doktor Robert O. Young, który przez 25 lat analizował problem, co tworzy tak ogromną różnicę w naszych komórkach, jest również pionierem badania żywej kropli krwi. Okazało się, że chore komórki są ciemne i zniekształcone, natomiast komórki zdrowe okrągłe i w porównaniu z chorymi świecą.

Co powoduje tę różnicę? Czym jest to wewnętrzne światło?

 

 

Ile energii tak naprawdę potrzebujemy?

   Na początku musimy zrozumieć, że każdy organ posiada pewien poziom częstotliwości wibracji elektrycznej energii, która jest mu potrzebna, aby działać najlepiej jak potrafi.

   Przeciętnie najważniejsze organy takie jak mózg, serce, płuca wibrują na poziomie 60 – 70 MHz.

   Jeżeli nie dostarczymy organizmowi ” żywej energii” z pokarmu, zacznie on słabnąć, a po jakimś czasie energia częściowo będzie z niego wydzierana. Wtedy właśnie – o czym już była mowa – komórki krwi zaczną sklejać się ze sobą i wskutek tego wolniej przechodzić przez krwiobieg. Możemy to obserwować pod mikroskopem w trakcie badania żywej kropli krwi.

   Dr Robert O. Young mierzył ile energii jet w każdym produkcie, który jemy. Okazuje się, że przeciętna dieta ma około 10 MHz i dlatego, kiedy ciało nie dostaje tego, czego potrzebuje, staramy się je rozbudzić w sposób sztuczny np. pijąc kawę, co tak naprawdę daje mam tylko iluzję energii.

W rzeczywistości kawa jest toksyną, która włącza w ciele system alarmowy sygnalizując, że dzieje się coś niedobrego. Dlatego cały nasz organizm przyśpiesza, aby  najszybciej jak to jest możliwe poradzić sobie z zagrożeniem.

   Innym przykładem przeciętnej diety są np. kurczaki hamburgery, które mają 3 – 5 MHz. Czekoladowe ciastko to 1 – 2 MHz, a jedzenie z puszek 0 MHz!

   Najwięcej energii mają zielone warzywa ze względu na dużą ilość chlorofilu, który jest akumulatorem energii słonecznej.

   Posiadają przeciętnie 70 – 90 MHz, a do tego są bardzo alkaliczne, pomagając neutralizować kwasy i utrzymując zdrowy balans pH.

Np. owoc awokado ma aż 70 – 90 MHz!

   Owoce zawierają mnóstwo energii, ponieważ są żywe. Niestety zawierają też mnóstwo cukru, którym karmią się grzyby, drożdże i candida. Dlatego powinno się je spożywać w umiarkowanych ilościach.

 

Organizm – bank żywej energii

   Wystarczy  więc pomyśleć logicznie: skoro nasze ciało potrzebuje 60 Megaherców, my zaś dostarczamy mu na co dzień hamburgerów i ciasteczek, które mają od 1 – 5 MHz, zaciągamy w ten sposób wobec niego dług.

Gdyby całą rzecz porównać do banku, należałoby powiedzieć, że skoro potrzebujesz 70 megaherców, a wkładasz tylko 10, wkrótce będziesz musiał się zapożyczać, dosłownie wyciągać energię z układu nerwowego, aż w końcu nie mając jej skąd czerpać, zaczniesz się wewnętrznie załamywać na poziomie komórek.

   Możesz wtedy między innymi częściej  odczuwać depresję, smutek czy  złość. Wyciągając coraz więcej ze swojego organizmu, zaczniemy coraz bardziej zadłużać się, aż w końcu nie będziemy w stanie tego dłużej spłacać.

   Natomiast, kiedy zaczniemy spożywać jedzenie, które ma od 70 – 350 MHz, tworzymy sobie już w punkcie wyjścia nowe pokłady energii, o których nawet nam się nie śniło.

   Mówimy przy tym o żywej, organicznej żywności w przeciwieństwie do ugotowanego, przerobionego czy pasteryzowanego pokarmu, który nazywamy ” martwym”, a który dosłownie wydziera energię z naszego organizmu, sprawiając, że czujemy się ospali, zmęczeni, rozdrażnieni i częściej popadamy w chorobę.

   Dostarczenie żywej energii to jeden z najważniejszych czynników, które decydują o zdrowiu naszych komórek. Kiedy ciało nie ma energii, komórki stają się słabe i umierają.

Oprócz energii dr Young zbadał również pH warzyw zielonych.

Dzięki wysokiej technologii ustalił dokładną liczbę pH zdrowej krwi, a wynosi ona 7,365 pH.

   Poziom pH krwi  to sprawa życia lub śmierci. Jeśli spadnie poniżej 7,0 umierasz. Trzeba przy tym podkreślić, że za wyjątkiem żołądka i jego płynów, wszystkie komórki, tkanki, organy i systemy ludzkiego organizmu mogą funkcjonować skutecznie jedynie w lekko alkalicznym – zasadowym – otoczeniu.

Natomiast, kiedy jemy pizzę, hot-dogi, pijemy  słodkie napoje, w ten sposób tworzymy kwasy w woim ciele, które obniżają poziom pH krwi i ciało zrobi wszystko, aby utrzymać poziom pH właściwy tzn. 7,365.

Co się wtedy dzieje w naszym ciele?

Ciało posiada zapasy alkaliczności. Są to takie pierwiastki jak: cynk, magnez,wapń…, kiedy te zapasy się skończą, nasz organizm zaczyna wybierać zasadowe pierwiastki z twoich mięśni i kości aby zneutralizować ten kwas.

Ciało zaczyna również szybciej wyrzucać kwas przez organy takie jak: nerki czy wątroba, co naturalnie znacznie je obciąża. Jeśli natomiast nie uda się wyrzucić tych kwasów, bo będzie ich za dużo, zostaną one wrzucone do komórek.

Właśnie tak ciało stara się utrzymać delikatny balans.

Opracowano na podstawie książki „ Próbowałam już wszystkiego aby schudnąć” cud równowagi pH  - dr Robert Young

 

W analizie żywej kropli krwi wykorzystujemy fakt, że około 20 min po pobraniu pojedynczej kropli krwi, komórki w niej zawarte nadal żyją.

Jeżeli zabezpieczymy preparat przed wysychaniem, to przez ten czas możemy oglądać żywe komórki oraz inne struktury, niewidoczne w tradycyjnych metodach analitycznych.

Możemy więc, używając mikroskopu o zaawansowanej technologii oglądać obraz żywej kropli krwi.

 W próbce krwi możemy stwierdzić obecność:


* różnych mikroorganizmów (bakterie, grzyby, pasożyty);

* struktur krystalicznych, takich jak kryształy kwasu moczowego czy cholesterolu;

* fragmentów blaszek miażdżycowych – wskazania do zmiany diety i suplementacji;

* włókien fibryny (białko biorące udział w tworzeniu skrzepów);

* wtrętów metali ciężkich

Co wykryje badanie żywej kropli krwi ?


* kształt, ułożenie i ewentualne zniekształcenia krwinek czerwonych (erytrocytów)

* krwinki białe

* uszkodzenia wolno-rodnikowe komórek krwi

* zaburzenia trawienia lipidów;

* niedostateczne dotlenienie komórek

* tendencję komórek do procesów degeneracyjnych;

* funkcję układu odpornościowego i skłonność do rozwoju chorób wynikających z obniżonej odporności;

OD JAKOŚCI TWOJEJ KRWI BĘDZIE RÓWNIEŻ ZALEŻAŁ POZIOM TWOJEJ ENERGII, TWOJE SAMOPOCZUCIE, KONCENTRACJA I OGÓLNY POZIOM ZDROWIA!


BADANIE ŻYWEJ KROPLI KRWI JEST NIEPOWTARZALNĄ OKAZJĄ NA

OKREŚLENIE W JAKIM STANIE JEST TWÓJ ORGANIZM ORAZ JAK TWOJA OBECNA DIETA

WPŁYWA NA TWÓJ STAN ZDROWIA.

 

Jak należy się przygotować do badania?


Przed badaniem zaleca się nie jeść przynajmniej 2 – 3 godz. i wypić dużo wody

czyli 2, 3 szklanki (nie powinna być to kawa, herbata, ani napoje słodzone), nie zażywać leków rozrzedzających krew.

Badanie żywej kropli krwi można zrobić w

Gabinecie Dietetycznym „Zdrowie” – www.gabinet-zrowie.com  w Sanoku, Polańczyku i Lesku.

 Obowiązują wcześniejsze zapisy na określony termin.

Telefon: 601 432 356

mail: ela_sobieszczuk@poczta.onet.pl

Badanie żywej kropli krwi – jak podkreśla – dr Robert Young – nie ma na celu zastępowania konsultacji z lekarzem czy stawiania medycznej diagnozy. Natomiast możność wizualnej obserwacji tego co w nas, pozwala szybko podjąć właściwe decyzje.

 

 

 
 

informacja: nadesłana